Tedd fel
a pozitív szemüveget!

Főszerepben az optika birodalmában I.


– Hogyan kezdődött a kapcsolata az optika világával? 
1998-ban kezdtem el dolgozni az Oakley akkori hazai disztribútoránál. A fő profil abban az időben a napszemüveg és a sportszemüveg volt. A partnereink között már akkor is számos optika volt, aztán ahogy bővült a termékpaletta az optikai keretekkel, ez egyet jelentett azzal, hogy optikai iparágban is egyre több viszonteladója volt a cégnek. 2011-ben új kihívást kerestem, és a Hoya Lens Hungary Zrt. kereskedelmi csapatához szerződtem, ahol jelenleg is dolgozom Senior Area Sales Manager pozícióban.
– Hogyan kezdődött a kapcsolat a zenével? 
Általános iskola harmadik osztályától klasszikus zenét tanultam az egyik legnehezebb hangszeren, hegedűn. Tizennégy évesen végeztem a zenesulival. Bátyámnak volt egy basszusgitárja, amit kamaszként egyre többször, egyre szívesebben vettem kezembe. Az első pillanattól sokkal közelebb állt hozzám, sokkal izgalmasabb volt, mint a hegedű… Aztán középiskolában jöttek a különböző hangszeres haverok, az első zenekar. Jött a rock ’n’ roll… (Nevet)
– Más és más attitűdöt, elköteleződést követel meg a két terület. Hogyan lehet két ennyire eltérő területen sikeresen jelen lenni? 
Hm… Lehet! Tökéletesen megfér egymás mellett a két dolog. Időben és térben is. (nevet) 1989 óta játszom zenekarokban, és folyamatos volt a munkaviszonyom is. Nekem ez így van egyensúlyban. Nagyon szeretem a munkámat. Folyamatosan új kihívásokkal találkozom, folyamatos a fejlődés is, emellett nagyon sok barátot szereztem az évek alatt a munkám által, akiknek nagy része egyben az ügyfelem is. Ugyanakkor kell a zene nyújtotta teljes kikapcsolás a hétköznapi stressz, a rohanás mellett, ami megszakítja a monotóniát. Jól van ez így! El kell, hogy mondjam, óriási mázlim van, hogy a szeretteim, a családom mindkét területen maximálisan támogatnak és mellettem állnak! Nélkülük nem menne…
– Mit tudhatunk meg a The BLUESBERRY Bandről? Hogyan kezdődött, és mik a tervek? 
Baráti társaságként hoztuk össze a zenekart 1996-ban. Nagyon jó emberek egytől-egyig, ráadásul profi zenészek! Az évek alatt rengeteg élményt kaptam ettől a csapattól. Játszottunk az összes jelentős hazai fesztiválon és rengeteg külföldi klubban, remek fesztiválokon. Nagy nevű művészekkel játszhattam, felejthetetlen élményeket szerezve. Azt szoktam mondani, olyanok ezek a napok, amikor utazunk a zenekarral, mint amikor kirándulásra megy egy osztály, csak éppen tanárok nélkül… (nevet) Persze ma már itt is száz százalékot kell nyújtani minden fellépésen, profi világ ez, csak nem ebből élünk. Merre van előre? Készül a lemezünk, kizárólag saját szerzeményekből, a ránk jellemző vidám bluesos, funkos, rockos hangulatban…

- Mik a legemlékezetesebb pillanatok a zenei pályafutásában amikre szívesen visszaemlékezik?
Huuu.... rengeteg van, amik örök emlékként égtek be... Az első -igazán nagy közönseg előtti- koncert profi körülmények között, amikor az Earth, Wind & Fire előzenekara voltunk a teltházas Veszprém Arénában, vagy amikor Marcus Miller előtt játszottunk és a koncert előtt nézegettük, próbálgattuk egymás hangszereit, de az is óriási flash volt, amikor egy németországi turnén a szállásunk teraszán beszélgettünk hajnalban a koncertünk után, egyik oldalamon Muck Ferenc a kiváló szaxofonos, akit az LGT-vel néztem tátott szájjal annak idején, a másik oldalamon Tátrai Tibusz, akinek a gitárjátékán felbuzdulva generációk fogtak hangszert a kezükbe... amikor ez így egyszer csak leesett... nagy pillanat volt ez nekem. Napokig tudnám sorolni az élményeimet, amiért nagyon hálás vagyok a sorsnak!
 


Vissza

Essilor Opticlub OOK Press Konica Minolta CSD Mini Maui Jim